duminică, 16 noiembrie 2008

Parfumuri de 5 stele pentru a fi purtate de Craciun


Astazi va povestesc de doua parfumuri de 5 stele. Multi autori renumiti de cronici in ale aromelor au scos carti despre unicitatea acestora. M-am inspirat pentru alegerea acestora din ultima carte scrisa de un expert - Luca Turin, care mi-a sosit direct din State, de la bunul meu prieten Florin, care ma aprovizioneaza periodic cu noutati din domeniu.

Cu notitzele scrise pe un servetzel, imi iau consoarta de mana in speranta ca vom gasi cate un argument pentru fiecare stea pe care Turin a dat-o parfumurilor si plecam pentru a "degusta" 2 din cele mai apreciate parfumuri, cu gandul de al le folosi in avantajul nostru la petrecerea de Craciun.

Ne oprim la un mare magazin de parfumuri unde gasim prima recomandare a criticului. SHALIMAR. A fost facuta de Jacques Guerlain, care a mostenit imperiul Guerlain de la tatal sau Gabriel Guerlain, fiul intemeietorului casei Guerlain, Pierre Francois Guerlain.

SHALIMAR isi pastreaza reteta originala din 1925, ingredientele sale, atunci ca si acum, fiind apreciate de generatii intregi. Nota de top - Bergamota. Note de mijloc - Iris si Mirt Dulce, ioar nota de baza, ce ramane pe piele dupa ce trec pupaturile de bun venit - vanilia, care iti aminteste se inghetata pe care o vei manca in urmatoarea vacanta pe plaja din Mykonos, Grecia.

Urmatorul parfum AZZARO PUOR HOMME, are sloganul "UN PARFUM POUR LES HOMMES, QUI AIMENT LES FEMMES QUI AIMENT LES HOMMES". Este un parfum usor vulgar, nepretentios, un fougere, construit cu un acord perfect intre lavanda si Genarium din clasa frumos mirositoarei Magnolie, foarte "old school". Ca si note de mijloc se simte Santalul, Lamaia, Busuiocul si Vetiver - o iarba care miroase mereu proaspat si usor iute, iar Patchouli opreste Musk-ul din baza sa devina prea animalic.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Familia Guerlain a folosit pentru Shalimar un produs de sinteza numit Vanilina. Folosit intr-o cantitate mare provoasa saturatie, vezi La Maison de la Vanille (Vanille divine des Tropiques).

Anonim spunea...

este un parfum cald, dar indraznet, senzual si incantator. o serata glamour, sampanie si cioclolata negara sunt aliatii sai naturali. este parfumul pe care il iubesc.