marți, 9 iunie 2009

Lansare CARON la Bucuresti















Le charme secret d'une maison parfumée CARON

CARON
Jean-Marie MARTIN-HATTEMBERG, Ed. Milan (Toulouse), 2000
Parfums Caron: L'OEuvre Peint.

Grégoire COLARD, J.Cl.Lattès, 1984
Livre magnifique retraçant l'histoire de Caron, de 1904 à 1984.

Baccarat, les flacons à parfum

Baccarat et les années 20 un souffle de modernité
Christie Mayer LEFKOWITH, Ed. Stylissimo, 2007
Baccarat, les flacons à parfum
Yvonne BRUNHAMMER, Cie des Cristalleries de Baccarat / H.Addor & Ass., 1993

Baccara

Cristalleries de Baccarat, Cristalleries de Baccarat, 1951
Introduction de J. de Poncins, dir gal de la Compagnie



Marcel PREVOST, Cristalleries de Baccarat, 1940 ? Nombreuses photographies des salons de la rue de Paradis

Etat Libre d’Orange.





Etienne de Swardt creatorul brandului Etat Libre d’Orange.

Parfumuri cu conotatii...








joi, 4 iunie 2009

Robert Piguet Printul Haute Couture la Bucuresti

Este primul articol pe care il scriu pentru o revista. Si cel mai mai dificil mi se pare ca trebuie sa scriu despre cel mai Parizian dintre creatorii de moda ai anilor 40-50, pe vremea cand Cristian Dior era discipolul MAESTRULUI, cand Marc Bohan si Hubert de Givenchy cereau umili sfaturi PRINTULUI HAUTE COUTOURE la inceputul carierei si ulterior intrarii lor in istoria modei si a aromelor magice care dezmiarda si incanta, de la bunicile noastre, mamele si sotiile sau iubitele, urmand ca ficele si nepoatele sa se bucure la randul lor de invataturile lui ROBERT PIGUET.

Christian Dior spunea ca “ROBERT PIGUET m-a invatat virtutile simplitatii, din care trebuie sa isvoreasca adevarata eleganta”, si sa ne fie cu iertare, cine suntem noi sa-l contrazicem?

Sunt convins ca nu staiti ca FRACAS este singurul parfum din lume care reuseste sa pastreze nealterata aroma TUBEROZELOR, florile magice, albe, pe tulpina lor puternica, cu care ne desfatam sotiile si iubitele din lunile de vara si pana tarziu in toamana, primindu-ne rasplata doar vazandu-le chipul lor mic, bucuros si zambitor.

SOFIA COPPOLA spunea despre FRACAS ca este ca o picatura de magie intr-o noapte calda de vara in mainile tandre ale iubitului. Intr-un interviu cu Marc Jacobs, aparut in martie 2006 in revista madame Figaro, acesta a fost î'94ntrebat de reporter “daca ai fi un parfum, ce ai vrea sa fii?” iar raspunsul lui Marc a fost “FRACAS” de Robert Piguet. Este un parfum tipic al anilor ’40 care lasa in urma lui o amprenta extraordinara, puternica, care te intoxica si te urmaeste”.

Am intrat acum cateva zile in BEAUTIK singura parfumerie din Bucuresti unde am intalnit istoria parfumului Parizian. BeAUTIK, un mic lant de parfumerii de nisa unde poti gasi minunile senzoriale, unde poti intalni noul si vechiul TUBEROZELE si ESENTELE LEMNOASE, dragostea si pasiunea, locul unde incepe iubirea, unde inima dicteza si unde nu te mai poti gandi egoist numai la tine, unde persoana de langa tine devine centrul micului tau univers, incercand sa ii descoperi gandurile si pe cale olfactiva nu numai intreband-o sec la ce se gandeste. Cel mai simplu este sa vezi ce ii place sa miroasa. La ea sau la tine. Pentru ca poate isi doreste sa te miroasa, sa te adulmece si altfel decat colegii de serviciu sau partenerii de popice. Poate te vrea tandru, pasional, frumos mirositor si nu neaparat doar proaspat spalat cu sapunul de la supermarket. Gandeste-te la ea prin prizma ta. Da-I tot ce isi doreste pentru ca merita. Si ca sa nu ma intelegi gresit, tu prima mea cititoare, da-I si lui mesajul meu, poate nu direct, poate lipit pe frigider sau infasurand pasta de dinti sau intreg samponul pe care il citeste de nenumarate ori, de cate ori are ocazia.

Nu te lasa pana cel de langa tine nu va intelege ca daca se urca in pat mirosind a sarmale nu e acelasi lucru ca atunci cand miroase a parfum. Este in puterea ta, sa-l schimbi pe cel de langa tine sa il faci sa devina atent, tandru, mereu cu gandul la tine si la dorintele tale.

Cand urmasii lui PIGUET au intuit ce isi doresc femeile, au facut parfumul pentru barbati CRAVACHE. Orice parfum are 3 note care transforma parfumul intr-un izvor de nou si desfatare. Nota de varf, ce care apare atunci cand pulverizezi pe pielea uscata, curata, are miros de mandarina si lamiae. Dupa cateva minute in nota de mijloc se simte salvia, lavanda si miezul de nuca, urmand ca pentru restul zilei sa iti ramana aprope mirosul de vetiver si patchouli.

Garantat functioneza. Te rog sa incepi prin ai lasa impresia ca este ceea ce isi doreste el, urmand ca apoi sa preiei fraiele situatiei si sa incepi transformarea. Iti doresc succes.

Mercutio's death

Citizen Queen